Wildlands - Adventure park Emmen


Dagje Wildlands

Onlangs zijn we met vrienden een dagje naar het vernieuwde dierenpark Emmen geweest. Wat een leuk park is dit geworden!

 

Vroeger ben ik wel eens met mijn ouders naar dierentuin Emmen geweest met de beroemde vlindertuin. Toen een dierentuin zoals zovelen, daarom des te leuker er weer eens een kijkje te nemen na de grote verbouwing. 

 

We waren er rond half 11, in de schoolvakantietijd. Desondanks viel de drukte reuze mee en verspreidde iedereen zich prima. 

Wildlands bestaat uit 3 themagebieden; Nortica, Serenga en Jungola.

 

Wij begonnen in Nortica met het bewonderen van de ijsbeer die zich uitstekend vermaakte met een stuk plastic. Daarna door naar de 4D testrit van een gekke professor. Ik ga natuurlijk niet verklappen hoe de testrit afloopt, maar deze 4D mini show is zeker de moeite waard! Nortica is zo opgezet dat je onder en boven water een kijkje kunt nemen bij de ijsberen. Verder zijn er ratten, pelsrobben, pinquins en nog veel meer waterdieren te zien. 


Jungola is grotendeels overdekt terrein, ideaal als het een dag wat minder mooi weer is. 

Voor kinderen is er een jungletrail waar je over touwladders en touwladder bruggen het gebied van bovenaf kunt verkennen. Als volwassenen hebben we ons daar maar niet aan gewaagd. 

 

In het Rimbula restaurant heb je volop keus, van aziatische noodles tot een pannekoek, alle smaken van de wereld, dus voor ieder wat wils. 


De Savannes van de Serenga bieden je de kans op safari te gaan tussen de neushoorns, de giraffes, zebra's en andere savannedieren. 

 

Wandel door de open lucht langs de leeuwenberg, richting de jeepsafari. Er stond een aardige rij voor de safari, maar de wagens rijden af en aan en we waren nog vlot aan de beurt. Het is een leuke ritje en je hebt de gelegenheid om eens niet vanachter een hek naar de dieren te kijken. 


Jungola is het junglewoud van Wildlands. 

Ook hier is een leuke attractie, namelijk het bootje waarmee je over de Rimbula rivier vaart. Jim de vogelkenner leid je rond en vertelt je zijn spannende avonturen. Ook de vlindertuin vind je terug in Jungola. Wat is het toch leuk die fladderende beestjes te proberen te fotograferen... 

Aapjes, olifanten, slangen, mooie vogels, ontdek ze allemaal! 


De prairie hondjes zijn zo schattig om te zien! Je wandelt midden door hun leefgebied en als je even rustig blijft kijken durven ze je zelfs dichtbij te benaderen! 

 

Helemaal leuk is natuurlijk de Tweestrijd! Eigenlijk twee parallelle achtbanen waarbij het de uitdaging is zo hoog mogelijk uit te komen. Hou je van een beetje adrenaline door je lijf? Doen!


Op het centrale plein waar ook de ingang te vinden is zijn winkeltjes, eetgelegenheden en een theater te  vinden. 

De buien aan het einde van ons dagje uit zorgden voor een prachtig decor!

Waarom zo leuk...

Het unieke van het avonturenpark is de mix van attracties en dierentuin. Het is een groot park waar je echt wel een dag plezier kunt beleven. Voor de allerkleinste kindjes is het attractiegedeelte niet geschikt, maar dan beleef je wel een dagje dierentuin. 

 

Door het gehele park vind je eet- en drink gelegenheden, evenals toiletten. Doe je het graag een beetje gezond? Er zijn ook smoothiebars, vers fruit bekers en gezonde sapjes te krijgen. Leuke foodtrucks door het park heen en restaurantjes op centrale plekken. 

 

Verdwalen zal niet snel gebeuren, door alle themagebieden loop je als het ware in een ronde en kom je weer op het centrale plein uit.