Fuerteventura

Wordt je ook zo moe van de vallende blaadjes of de eerste nachtvorst? Niks vitamine D uit een potje, gewoon nog even de zon opzoeken! De ANWB top 10 winterzonbestemmingen ziet er als volgt uit: 

1. Gran Canaria 2. Fuerteventura 3. Tenerife 

4. Turkijke - Antalya 5. Marokko - Agadir

6. Kaapverdie 7. Gambia 8. Senegal - Somone 9. Egypte - Hurghada 10. Zanzibar

 

De top 3 bestaat dus uit Canarische eilanden. Wij waren op Fuerteventura, een eiland wat nog niet mega druk maar wel goed in opkomst is. De zon schijnt hier inderdaad ook 's winters nog volop krachtig, daarnaast is het klimaat aantrekkelijk doordat er continu een briesje staat. Letterlijk vertaald betekend Fuerteventura - sterke wind.

 

Het eiland 

Het eiland is de  één na grootste van de Canarische eilanden groep. Op het eiland vind je prachtige stranden en de oceaan is prachtig helder, hierdoor wordt Fuerteventura wel vergeleken met de Caribbean van Europa. De reisduur is te overzien, in ongeveer 4u 15 kun je per vliegtuig op Fuerteventura zijn. Omdat het een Spaans eiland is kun je gewoon met euro's betalen. De hoofdtaal is Spaans maar met Engels of Duits kun je je er prima redden. Prijzen zijn vergelijkbaar met de Nederlandse prijzen of liggen iets lager, op markten is het gebruikelijk om te onderhandelen over prijzen. Op veel markten vind je ook Afrikaanse verkopers die soms prachtig uitgedost zijn, let op, dit zijn uitstekende verkopers! Leidingwater is niet geschikt om te drinken, tandenpoesten kan er overigens prima mee. 

 

Vervoer

Het vliegveld van Fuerteventura ligt bij Puerto del Rosario centraal aan de Oostkant van het eiland. Noordelijker op het eiland vind je bekende badplaatsen als Corralejo en el Cotillo, zuidelijker gelegen zijn Costa Calma en Jandia bekende badplaatsen. Buiten deze plaatsen is er op het eiland niet veel te doen, terwijl de excursies en watersporten juist in de badplaatsen wel volop genoten kunnen worden.

 

De wegen zijn hoofdzakelijk heel goed begaanbaar, zeker de hoofdwegen,maar ben je op zoek naar Villa Winter (Cofete) dan raad ik je aan een 4x4 auto te huren. Op de 3e foto hieronder zie je hoe wij met onze Suzuki Jimmy het pad richting Vila Winter volgden, over hele smalle bergwegen!

 

Het mooie aan het zuiden van Fuerteventura is dat het eiland hier heel smal wordt waardoor je op uitzichtpunten beide kustlijnen kunt zien. Het waait onwijs en hier valt op hoe wisselend het weer aan de oost en west kant kan zijn. In het zuidwesten liggen de mooiste zandstranden en is de Oceaan vaak vrij rustig. Aan de Noordoostkant zijn echter de mooiste snorkel en duikplekjes te vinden. 

 

Eten kun je op het eiland heerlijk, voor wie van de Spaanse keuken houdt is er volop te genieten. Doordat veel vakantieoorden in Duitse handen zijn kun je er ook vaak curryworst of frietjes krijgen, daarnaast is het eiland een paradijs voor visliefhebbers! Het drankaanbod is vrij algemeen, bier en wijn maar ook sterke drank is goed verkrijgbaar, sterke drank is vaak zelfs iets goedkoper dan in nederland door andere belastingregels. 

 

In een notendop is Fuerteventura aantrekkelijk vanwege: Zon, stranden, goede betaalbaarheid, authentieke dorpjes, natuurparken, watersporten waaronder surfen en duiken, uitzichtpunten en verscheidene musea.  

 

Enkele handige links:

www.allesoverfuerteventura.nl

www.klimaatinfo.nl/fuerteventura

www.decanarischeeilanden.nl/fuerteventura