Den Haag - Vanuit de stad zo de zee in!

Eén van de leukste Hollandse steden is wat mij betreft den Haag! Hier vind je alles van metropolische gebouwen tot oude straatjes met boetiekjes en natuurlijk het Binnenhof en paleis Noordeinde. Heb je genoten van al het moois, dan kun je nog even uitwijken naar het strand! Heerlijk genieten in het mooie den Haag.

 

Regering

We kennen den Haag natuurlijk allemaal als de stad waar de landsregering gehuisvest is, en dat merk je meteen als je uit het centraal station loopt richting het koopcentrum. Je loopt letterlijk tussen de ministeriegebouwen door. Met behulp van de bordjes loop je in tien minuten het Binnenhof op, hier voel je iets van de regeringsgeschiedenis. Je kunt een rondleiding maken door de tweede kamer, de Ridderzaal met de troon en het Mauritshuis. Pal naast het Mauritshuis vind je het welbekende torentje van de minister-president. Op doordeweekse dagen maak je grote kans hier politici tegen het lijf te lopen. Naast de regeringsgebouwen vind je de hofvijver met prachtig helder water waarin je de baarsjes en de voorntjes ziet zwemmen. 

Wandel je vijf minuten verder, dan zie je praktisch in de winkelstraat paleis Noordeinde. Dit paleis is niet open voor bezichtiging, maar je kunt natuurlijk wel door het hek gluren in de hoop een glimp op te vangen van Hare Majesteit. 

 

Ontspannen

Als je dan in de winkelstraat bent is het natuurlijk een kleine stap naar even lekker shoppen of tijd voor een hapje en drankje. Persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van Milú, een café/restaurantje wat hartstikke leuk gestyled is met robuuste materialen, koperen ketels en leuke zithoekjes. Je hebt het gevoel in de bierbrouwerij te zitten, maar dan wel gezellig aangekleed. De bierkaart is ook lekker uitgebreid, wat het gevoel van die brouwerij nog een beetje versterkt, maar daarnaast kun je er ook heerlijk eten.

 

Strand

Wil je lekker uitwaaien aan het strand? Met tram 1 (Noorderstrand dus kan niet missen) ben je er in een kwartiertje! De Scheveningse Boulevard is weer helemaal hip met de gerenoveerde pier, leuke barretjes zoals Crazy Piano's en natuurlijk het chique Kurhaus. 

Hier wordt iedereen toch enthousiast van....?!

 

Overige bezienswaardigheden 

Madurodam -  een grootse verzameling van Nederlands bekendste gebouwen in het klein. 

Panorama Mesdag - uniek museum met het grootste panoramaschilderij van Nederland

Sealife Scheveningen - De haaien zwemmen over je heen

Attractiepark Duinrell - 'Daar kikker je van op'

 

 

Handige links:

http://denhaag.com Alle info over de stad vind je hier!

https://www.prodemos.nl Hier vind je alle info over rondleidingen op het Binnenhof.

http://www.restaurantmilu.nl Mijn favoriete eet/drinkgelegenheid in den Haag.

https://www.htm.nl Tramlijnen, tijden en kaarten.