De vakantievoorpret begint weer...

Een paar weekjes voor het echt zover is begin ik voor mijn gevoel altijd extra toe te zijn aan vakantie. Dat zit ongetwijfeld tussen mijn oren, mijn lijf zal vast niet ineens uitgeput zijn, maar het is heerlijk om te weten dat er weer een nieuwe bestemming ligt te wachten op mijn bezoek. 

 

Ditmaal staat Portugal op de agenda en dat is de eerste keer dat ik een bezoek breng aan dit land. Het is natuurlijk een populair vakantieland, met name Algarve is een bekende vakantiestreek. 

We hebben een hotel geboekt in het kleine plaatsje Cabanas, ook wel Cabanas de Tavira genoemd. Het ligt vlak bij de Spaanse grens en deze kant van Algarve staat bekend om de zandstranden. Voor de prachtige beroemde rotskusten moet je wat meer naar het westen. 

 

Nu de vakantie dichtbij komt struin ik google maps af naar wat er zoal in de omgeving te vinden is. Ik streetview mezelf door het dorpje en heb de bushalte vlakbij het hotel al gevonden. Ook heb ik al wat leuke restaurantjes en barretjes bekeken vanuit de streetview auto. Waar mijn man altijd zegt dat het dan geen verrassing meer is, ben ik het liefst goed op de hoogte. 

 

Ik heb ook dankzij google al kunnen bepalen wat de loopafstanden zijn, waar ik allemaal geweest wil zijn, hoe ver lopen het mooie natuurgebied en de zoutvlaktes zijn etc, klaar om straks in 8 dagen zoveel mogelijk te kunnen zien. 

 

Daarnaast blijft het natuurlijk niet bij een bezoekje aan Cabanas, we willen ook een auto huren en die rotskusten plus heel veel andere bezienswaardigheden zien. Autoverhuur gezocht en gevonden, check!

 

En het weer... daar heb ik natuurlijk ook absoluut geen controle over. Ik heb een paar vakanties geprobeerd niet op weeronline.nl te zitten, dat is dit keer niet gelukt, ik zit iedere dag het weer te checken, vergelijken met andere bestemmingen en heel hard te hopen dat het zonnetje in Portugal even extra haar best zal doen. Alles onder het mom van goed voorbereid je koffer pakken en geen onnodige lange mouwen meenemen. 

 

Via TUI kwam ik op een ontzettend leuke site waar echt alles voor een perfecte vakantie voorbereiding te vinden is. Die wil ik jullie natuurlijk niet onthouden: www.handigereisdingen.nl ...snuffelen door al die gadgets!

 

En nu de laatste loodjes... Wij zijn afgelopen 7 maanden naast onze fulltime jobs ontzettend druk geweest met verhuizen en klussen in ons nieuwe huis. Deze break voelt dan ook echt als broodnodig en is zeer welkom. Daarnaast is het ook heerlijk om weer wat te kunnen schrijven voor de site. 

 

Tot snel! 

 

Liefs Anja